top of page
  • Writer's pictureJenny o'dell

TROBA FONTS D'AIGUA POTABLE AL TEU CAMÍ

Updated: Dec 26, 2023

L'accés a fonts d'aigua potable és un dret humà fonamental i essencial per a la nostra supervivència. No obstant això, l'aigua dolça és un recurs limitat i cada vegada més escàs en moltes parts del món degut al canvi climàtic, la sobreexplotació i la contaminació. Per tant, és important prendre mesures per a conservar l'aigua i reduir el consum innecessari.


Una de les formes en què podem fer la nostra part és a través de l'estalvi d'aigua i envasos. Cada vegada que utilitzem aigua potable de manera innecessària o malgastem aigua, estem esgotant un recurs vital i malgastant energia i recursos per a tractar i distribuir l'aigua. A més, quan comprem aigua embotellada, estem generant una quantitat significativa de residus plàstics que poden trigar centenars d'anys a descompondre's i contaminen el nostre medi ambient.


En lloc de comprar aigua embotellada, podem optar per portar una ampolla reutilitzable en el nostre recorregut, sobretot si vas amb bicicleta per camins, i omplir-la amb aigua de fonts públiques, com a fonts d'aigua potable en parcs, places i altres llocs públics. Avisa'ns, si us plau, si veus que alguna font perd aigua.





Les fonts a Vilanova i la Geltrú solen ser obres d'art en si mateixes, amb dissenys bells i elements decoratius que les fan atractives. Algunes són veritables obres mestres de l'arquitectura i el disseny, i són considerades pels veïns i veïnes com a símbols culturals i emblemàtics de la ciutat. Trobaràs fonts que tenen una llarga i rica història darrere d'elles, i sovint s'han convertit en símbols importants de la cultura i la identitat de la ciutat, moltes places on són les fonts tenen també històries fascinants darrere d'elles, incloent-hi mites i llegendes, que algun veí de tota la vida potser pot explicar.


Al voltant de les fonts sovint es crea un ambient tranquil i relaxant, especialment en dies calorosos d'estiu, on pots sadollar la set. Quan tinguis oportunitat de fotografiar-te i compartir en les xarxes socials fonts d'aigua potable pública, no dubtis a fer-ho, ja que li estaràs donant valor a un patrimoni comunitari que tenim.


Si estàs planejant fer la teva ruta per Vilanova i la Geltrú i tens set, trobaràs moltes de les fonts locals senyalitzades en el mapa del tour sostenible auto-guiat.


Cada petita acció compta, donem-li valor als nostres recursos culturals i naturals, així que fem la nostra part i prenguem mesures per a cuidar la nostra ciutat!




40 views0 comments
bottom of page