top of page

PRESENTACIÓ

A l'estiu del 2020, vam començar a observar canvis en els costums dels nostres veïns i veïnes i vam decidir fer estudis en relació amb ells. Vam començar llavors a fer sondejos d'opinió, proves pilot i difusió per comunicar aquests canvis al nostre entorn més immediat.

Certs valors fonamentals es van veure reflectits alhora a l'ús de la bicicleta: mediambientals, socials, cívics i ètics, amb el qüestionament de tots ells. Ens preguntem, doncs, si el món de la bicicleta podria servir com a eina de canvi gradual per reeducar-nos en aquests valors.

D'aquesta manera, al Garraf, començàvem a perfilar-nos cap a la Iniciativa EntreBicis, parlant d'Educació popular activa a una comarca on mai no s'ha perdut el costum de fer ús de la bicicleta.

Al Garraf destaca l'ampli ventall d'activitats setmanals que impulsen les entitats del gran teixit associatiu, tant reconegut per la societat a nivell local com per a la resta de Catalunya, sobretot pel que fa al medi ambient.

 

Al setembre del 2021, el projecte ecosocial d'Educació mediambiental, cívica i de foment del suport mutu es va dirigir tant a persones individuals com a comerços amb productes i serveis sostenibles, passant a ser una realitat amb la constitució de l'Associació APROP GARRAF amb les cessions d'ús de bicicletes. Ara, a més, ja estem compartint bicicletes recuperades mitjançant donacions.

 

Actualment, amb l'associació col·laboren assíduament els professionals següents: Tècnics de tallers mecànics en reparació de bicicletes, Tècnics en comunicació i Marketing, Agents de difusió a través d'Internet i boca-orella, diverses assessoríes de manera puntual. Comerços locals i diverses entitats de Catalunya donant entre tots i totes el suport que la iniciativa necessita per desenvolupar les seves accions.

 

 

"Necessitem anar cap a estils de vida que valorin les aptituds."

UNEIX-TE
A NOSALTRES

Tots nosaltres participem sent voluntaris/es en accions mediambientals i de col.laboració social per a millorar la vida al nostre entorn.

Coneix els projectes socials i relacionats amb el media ambient en els quals pots ser voluntarix tu també.

Ciclo
bottom of page