top of page
  • Writer's pictureJenny o'dell

Descobreix el patrimoni cultural y natural de Vilanova i la Geltrú amb bicicleta o a peu

Updated: Dec 26, 2023


El 100XC, "100 per camins", és un repte que consisteixen a trobar 100 llocs del patrimoni cultural + natural de Vilanova i la Geltrú i els seus voltants propers perquè els pugueu visitar de manera autoguiada al mapa Tour que podreu trobar a www.entrebicis.org/tour


En aquesta ocasió serem per l'Ortoll, és el punt de trobada que proposem de mar i camp!


L'Ortoll és un lloc on es centren els treballs de recuperació i reforestació de la flora autòctona fet per persones voluntàries, és el pulmó verd de Vilanova i la Geltrú. També es poden trobar alguns murs de pedra seca, les restes d'una suposada antiga fàbrica i el camí públic que passa pel Turó del Sèu.


Amb la finalitat de recuperar els camins públics oblidats de Catalunya i promoure la seva conservació, les i els amics de la Iniciativa EntreBicis, un projecte que està recuperant i compartint bicicletes que es trobaven en desús a Catalunya, hem ideat aquest repte al que us podeu afegir en algun moment seguint el mapa-tour al vostre ritme.


Volem que tots els camins de Catalunya comencin a ser recuperats perquè tothom pugui apreciar el seu valor històric, natural i cultural que tenen i gaudir d'ells.





L'Ortoll! Gaudeix de la bellesa natural mentres observes de prop les tasques dels voluntaris que treballen en la reforestació i el manteniment del camí i el Turó del Sèu tots els dilluns pel matí. Podreu participar d'algunes tasques aquest dia si voleu per a aprendre sobre la importància de la reforestació i com podem cuidar el nostre medi ambient.


No perdeu aquesta oportunitat única de gaudir de la naturalesa, aprendre i col·laborar amb les iniciatives ambientals, donant també visibilitat a la mobilitat sostenible ja sigui anant a peu o en bicicleta!


Us hi esperem!




98 views0 comments
bottom of page