top of page
  • Writer's pictureJenny o'dell

Can Pahissa: Un oasi a la ciutat

Updated: Dec 26, 2023
En el cor de la ciutat, existeix un lloc màgic on la bellesa de la naturalesa es fusiona amb l'elegància de l'arquitectura històrica. Els jardins de Can Pahissa són una joia que brilla amb la llum del sol i murmura amb la brisa de la mar. En un món tan atrafegat i estressant, aquests jardins són un regal per a aquells que busquen un moment de pau i tranquil·litat enmig del caos urbà.


La història de Can Pahissa es remunta al segle XVIII, quan va ser construït l'edifici que avui dia alberga el Centre de Resiliència i Sostenibilitat de Vilanova i la Geltrú. Aquesta majestuosa construcció tardana del Modernisme va ser dissenyada per l'arquitecte Josep Maria Miró y Guibernau, i és un exemple impressionant de l'arquitectura catalana de l'època.


Però la veritable bellesa de Can Pahissa resideix als seus jardins. Amb uns quants metres quadrats d'espai verd, aquests jardins són un oasi de serenitat enmig de la ciutat. Les ombres i els bancs envoltats de plantes ofereixen un espai tranquil per a descansar o simplement asseure's i gaudir de l'ambient. El so dels ocells i l'aroma de les plantes creen una atmosfera màgica que t'embolcalla i et fa oblidar l'enrenou de la vida quotidiana.


Els jardins són un lloc especial, no sols per la seva bellesa natural, sinó també per la comunitat que els envolta. El Centre de Resiliència i Sostenibilitat de Vilanova i la Geltrú es dedica a educar a la comunitat sobre la sostenibilitat i la resiliència, i els jardins són un lloc on la gent pot reunir-se per a aprendre, compartir i connectar-se. Des de tallers ambientals fins a esdeveniments culturals, hi ha alguna cosa per a tots en aquests jardins.


Podem dir que aquests jardins són un tresor que brilla amb la llum de l'amor i la passió per tenir molts més espais com aquest a la nostra ciutat. És un lloc que encarna l'essència de la ciutat, on la bellesa històrica es barreja amb la innovació sostenible. Si busques un moment de tranquil·litat i amor enmig de la ciutat, no pots perdre't l'oportunitat de visitar aquests jardins, on el temps es deté i floreix la inspiració.El Centre de Resiliència i Sostenibilitat de Can Pahissa és un altre trobada del repte #100XC que podeu visitar qualsevol matí de dilluns a divendres i alguns caps de setmana quan les associacions que pertanyen al Centre de Resilència i Sostenibilitat fan trobades i tallers. Informeu-vos al telèfon de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
24 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page