Planeja el 2022 !!

Presa nota! Et donem un llistat de coses que pots fer a Vilanova i la Geltrú durant aquests mesos d'hivern-primavera comptant, si ho necessites, amb ajuda del voluntariat.​

L'Associació APROP Garraf, a més d'encàrrecs i gestions, té la possibilitat de realitzar acompanyaments a espectacles, sanitat, tràmits, etc.

Aquesta iniciativa va dirigida a TOTES LES PERSONES MAJORS DE 65 ANYS que, per motius puntuals, desitgin sol·licitar aquest acompanyament quan no el puguin realitzar sols/es.

A tenir en compte: NO és una condició indispensable mancar de recursos econòmics per a accedir gratuïtament.

Tenim previst dur-les a terme durant els mesos des de gener fins a finalitzar la primavera.

Seguiex les actualitzacions

  • amicsentrebicis

1. COMPRES SOSTENIBLES

269739711_4214970065276125_2390285207849278778_n.jpg

Només per posar un exemple... La Formatgeria del Garraf sempre apropant-nos cosetes noves de proximitat per testar a Vilanova i la Geltrú.

Iniciatives també com les de l'ajuntament creant un mapa i un segell que certifica el compromís de diversos comerços, donant així seguretat al consumidor de la responsabilitat de bones pràctiques tant amb el medi ambient com en temes socials. L'integren aquells establiments que tenen valors d'equitat, cohesió amb l'entorn, inclusió, bones condicions laborals i sostenibilitat.

Des de la nostra associació tot el nostre suport a aquestes i altres iniciatives locals que s'estan desenvolupant, a gran velocitat, a la comarca del Garraf-Penedès.

2. PASSEIG PER BAIX A MAR

WhatsApp Image 2022-01-04 at 11.25.59 (3).jpeg

La façana marítima de Vilanova i la Geltrú comença a un extrem al barri de mar, popularment Baix a mar i a l'altre extrem el poblat ibèric d'Adarró junt a la vila romana.

 

La Torre Blava, reconvertida per l'artista Josep Guinovar en un espai de reconeixement de la gent del mar, és on comença el nostre punt de partida, si volem fer-ho. Direcció cap a la ciutat pel Passeig del Carme ens trobarem xiringuitos, el monument a Francesc Macià i a partir d'aquí el sector mariner: la Casa del Mar, l'antic Pòsit de Pescadors que ara és el Centre Cívic de Mar, i Cal Mà de la Fassina que és una casa típica de pescadors amb porxo.

Arribem al moll de pescadors on hi descansen les barques. Més enllà L'Espai Far al Far de Sant Cristòfol amb l'antic Molí de Mar i més amunt l'ermita de Sant Cristòfol, fi del nostre recorregut.

3. CINECLUB SALA 1

film-gcd501d874_1280.png

Projeccions cada dimarts, a les 19.30h al Teatre Principal. 

Cineclub Sala 1 és una associació cultural dedicada a fer divulgació del cinema i a la vegada completar l'oferta cinematogràfica de Vilanova i la Geltrú.

La finalitat és donar a conèixer aquest art mitjançant pel·lícules en versió original i independent.

Organitza també cicles temàtics, xerrades i cinefòrums.

Promou la creació i la cinematografia feta a Vilanova.

Difón el videoart i el cinema experimental.

Organitza activitats d'oci amb fonaments artístics i culturals

No és imprescindible ser soci/a per tal de comprar la teva entrada els dimarts.

4. HORTS ECOLÒGICS

WhatsApp Image 2022-01-04 at 11.25_edited.jpg

Una invitació a passejar per on hi ha ara terres de cultiu ecològiques prop de la Ronda Ibèrica a Vilanova i la Geltrú. 

Aquests són horts urbans que ofereixen a moltes persones, sobretot a famílies joves, a més de verdures de producció responsable per al propi consum, un espai per a allunyar-se de la vida de la ciutat i relaxar-se.

Qualsevol dia que anem serà un veritable descans del treball i del món digital. 

Qualcom diferent sota els nostres peus! Podrem veure la terra conreada que donarà aliments orgànics de temporada. 

Es podrà apreciar l'experiència en alguns cultius i en uns altres l'experimentació, però en tots la dedicació de preocupar-se i ocupar-se de donar vida, crear circuits de reciclatge, fer minvar l'embalatge i intentar que es mantingui equilibrada la salut.

 

Com anar organitzant el temps? Tots no disposem de la mateixa quantitat de temps per a conrear, així que cadascun distribueix l'espai en funció del seu temps i les seves necessitats.​

Preguntarem per la Jardineria urbana... Ens fa aquesta la vida tan saludable i feliç com la fan els horts urbans? Què opinem?

Els joves i adults europeus estan interessats avui dia a participar dels horts urbans.​

Anem a l'hort a desconnectar de la ciutat!