top of page

Iniciativa EntreBicis  

Associació APROP GARRAF  

Any  2024

  Compartir        

Ubicación CATALUNYA  

  • Instagram

Punts d'entrega de bicicletes

INICIATIVA ENTREBICIS - PUNTS D'ENTREGA DE BICICLETES A CATALUNYA

L'Iniciativa EntreBicis es troba a una plataforma que reuneix persones i bicicletes, representant valors fonamentals com la sostenibilitat mediambiental, la responsabilitat social, la consciència cívica i l'ètica. L'economia social i solidària és un element central en la nostra visió, ja que és el conjunt de béns i activitats que integren la riquesa d'una col·lectivitat o un individu prenent forma el concepte de societat. Ho abordem mitjançant l'economia social, solidària i segura, buscant el benefici de tota la comunitat.

A l'EntreBicis, donem una segona vida a les bicicletes que es troben en desús, posant-les a disposició per a diversos propòsits mitjançant cessions, préstecs, sortejos i donacions d'accessoris. Això sempre es fa amb una educació ecosocial, amb l'objectiu de connectar de manera individualitzada amb tota la comunitat. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de persones i diverses entitats que realitzen donatius per a mantenir la seva continuïtat.

Els nostres seguidors participen amb el seu estil de vida actual i modern, mentre ens transporten al passat amb les històries dels seus pares, mares, avis i àvies que anaven en bicicleta a la seva època. També hi ha qui ens acosta a l'art, així com al comerç proper i a tot el que es produeix a Catalunya fomentant el coneixement i la cultura, rescatant el que és tradicional en les seves diverses formes d'adaptació a la vida moderna per a promoure la sostenibilitat.

L'EntreBicis és una iniciativa enriquidora que combina valors essencials, economia solidària i multiculturalitat, tot contribuint a construir una comunitat més responsable i conscient de les necessitats i desitjos reals del seu entorn.

Estem oberts a totes i cadascuna de les persones de qualsevol part del món simpatitzants de les bicicletes que desitgin seguir-nos per Instagram a:

 

@amicsentrebicis

@entrebicisbarcelona

@entrebicismanresa

@entrebicislanoguera

Per tot això la Iniciativa EntreBicis necessita punts d'entrega de bicicletes en tot el territori de Catalunya. Uneix-te'n!

Si sou entitat de tipus social, mediambiental, cultural, esportiva, de coneixements, etc. o voluntari/ària d'alguna d'elles i voleu crear un punt per a entregar bicicletes que aportin valor a les persones del seu entorn podeu sol·licitar-ho completant el FORMULARI a la nostra web.
Quan t'encarregues de la Iniciativa EntreBicis només has de tenir ganes de bolcar les iniciatives que creem a la comunitat per a compartir bicicletes i esdeveniments mediambientals I/o socials. La persona que vol donar una bicicleta omple el registre del donatiu a aquesta mateixa web i tu t'encarregues de rebre/entregar les bicicletes al lloc convingut. Les bicicletes es porten al taller mecànic proper o a la zona on demanen la bicicleta recollida. Com més aviat millor les posarem a punt per a rodar un altre cop per camins de pobles i carrers de ciutats de tota Catalunya.

Et donarem suport en tot!

Et facilitarem els cartells, folletons i la tecnologia necessària perquè puguis dur a terme amb èxit aquesta acció. I si no tens espai fix en el qual poder guardar algunes bicicletes (12) pots crear esdeveniments puntuals cada vegada que vulguis.

 

BENEFICIS PER A LA TEVA COMUNITAT

És d'esperar que:Augmenti l'activitat a les teves xarxes socials o de la teva entitat i també de manera presencial en els esdeveniments en general que es fan durant l'any a la comunitat.

Hi haurà major difusió de les accions ecosocials al teu territori.

Puguin tenir accés a la nostra plataforma de comerç electrònic les persones voluntàries per a proporcionar cures entre les persones més actives de les associacions i entitats i solucionar en grup els problemes individuals.

 

Augmenti les relacions entre xarxes, entitats i productors/revenedors que incentiven els serveis i la producció a Catalunya a petita i gran escala amb treballs justos proveint a més de capacitacions com a noves maneres de relacionar-nos.

 

Podràs ser més actiu/va a la teva comunitat formant part dels grups de discussió, accedir a espais compartits, donar suport al teu ajuntament, participar en concursos, regals i el que acordeu al vostre entorn.

 

La participació és i serà gratuïta sempre que et mantinguis actiu/va, podent cessar la teva inclusió en qualsevol moment quan el sol·licitis a amicsentrebicis@gmail.com

 

Quan decideixis formar part com a Punt d'Entrega de Bicicletes fix o puntual podràs crear-te un compte digital per a tu a la plataforma de comerç electrònic sostenible.

Actualment, estem en Fase II des de gener de 2024 amb la creació d'un Banc de Recursos Compartits entre Associacions i els seus voluntaris/àries que forma part del Club de Suport Mutu amb intercanvis, sense cap mena de condicionament excepte el que pactin les parts implicades en cada intercanvi, principalment amb entitats de la zona del Garraf i de la Noguera pallaresa a la plataforma informàtica Cyclos.

 

La secretària es troba a càrrec del destí de les bicicletes de l'associació. Les bicicletes estan destinades a persones de població general, esdeveniments puntuals i préstecs a les persones voluntàries o col·laboradores actives de les associacions participants en els esdeveniments aportant d'aquesta sostenibilitat a la mobilitat sostenible d'aquestes.

El principal canal de comunicació entre usuaris actualment és una llista de distribució per WhatsApp amb avisos a convocatòries, ofertes publicades, promocions, obsequis i concursos que gestionen els diferents grups.

En aquest moment són 3:

 

La Roda femenina, bescanvi de roba/accessoris d'esports, servei de neteja de bicicletes, suport informàtic/idiomes/comunicació i captació de recursos econòmics per a cobrir despeses entre d'altres;
 

Amicsentrebicis, donatius de bicicletes i la creació de bosses d'accessoris/recanvis de bicicletes a cada comunitat;


Compres conjuntes, compra en grup al Garraf de taronges, mel, formatges, melmelades…. Aquí es decideixen les compres entre diverses persones, preferentment d'alimentcació en allò que és de temporada o convé a diversos comprador@s, el Club pot afegir algunes comandes extres per a compensar als enderrerits que no s'hagin apuntat a temps.

 

Esperem amplis i enriquidors intercanvis de coneixements per a tots els seguidors/es!!!
 

Si vols assabentar-te a cada moment abans que ningú de tot el relacionat per a afavorir la sostenibilitat del nostre petit espai del planeta a Catalunya uneix-te a fer voluntariat a EntreBicis gestionant els anuncis dels esdeveniments que es publiquen a  www.entrebicis.org

Aquí es pot visualitzar el Mapa-Tour Sostenible Autoguiat per a conèixer punts d'interès mediambiental i als comerciants/productors que volen treballar per a la sostenibilitat.

 

Per a presentar suggeriments, millores en l'optimització de recursos, idees o qualsevol dubte simplement podeu trucar en horari d'oficina, anar o escriure directament a CONTACTE.

bottom of page