top of page

Iniciativa EntreBicis  

Associació APROP GARRAF  

Any  2024

  Compartir        

Ubicación CATALUNYA  

  • Instagram

Punts d'entrega de bicicletes

Aquest mes de juny a la Iniciativa EntreBicis llancem la convocatòria a la participació per la creació de Punts d'entrega de bicicletes que ara mateix estem estructurant. A veure si junts ho anem ampliant creant de cara a la primavera diversos punts amb la teva participació ja que la proposta és molt clara i concisa: crear Punts d'entrega de bicicletes a diferents llocs de Catalunya.


 

 

INICIATIVA ENTREBICIS - PUNTS D'ENTREGA DE BICICLETES A CATALUNYA

L'Iniciativa EntreBicis és una plataforma que reuneix persones i bicicletes, representant de manera exemplar valors fonamentals com la sostenibilitat mediambiental, la responsabilitat social, la consciència cívica i l'ètica. L'economia és un element central en la nostra visió, ja que és l'espai on pren forma el concepte de societat. Ho abordem mitjançant l'economia social, solidària i segura, buscant el benefici de tota la comunitat.

A l'EntreBicis, donem una segona vida a les bicicletes que es troben en desús, posant-les a disposició per a diversos propòsits mitjançant donacions, préstecs, sortejos i venda d'accessoris. Això sempre es fa amb un fort component social, amb l'objectiu de connectar de manera individualitzada amb tota la comunitat. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de persones i diverses entitats que realitzen donatius.

Els nostres seguidors participen amb el seu estil de vida actual i modern, tot mentre ens transporten a la història i ens acosten a l'art, així com als comerciants i productors de Catalunya. Això motiva la cultura comercial alternativa, rescatant allò tradicional en les seves diverses formes d'adaptació per a promoure la sostenibilitat.

L'EntreBicis és una iniciativa enriquidora que combina valors essencials, econòmia sostenible i cultura local, tot contribuint a construir una comunitat més responsable i conscient del seu entorn.

Estem oberts a totes i cadascuna de les persones de qualsevol part del món simpatitzants de les bicicletes que desitgin seguir-nos per Instagram a:

 

@amicsentrebicis

@entrebicisartesadesegre

@entrebicisbarcelona

@entrebicismanresa

Per a això l'EntreBicis necessita punts d'entrega de bicicletes en tot el territori de Catalunya. Uneix-te!

Si sou entitat mediambiental, cívica o cultural o voluntari/ària d'alguna d'elles i voleu crear un punt per a entregar bicicletes que aportin valor a la iniciativa EntreBicis podeu sol·licitar-ho completant el FORMULARI a la nostra web.

Sent tu la persona encarregada només has de tenir ganes de bolcar a la teva comunitat la Iniciativa EntreBicis. Omples el registre del donatiu a aquesta mateixa web i rebre o entregar al bicicleta al lloc convingut. Desprès s'entreguen al taller mecànic de la zona o les portem a Vilanova i la Geltrú, on les posarem a punt i a rodar un altre cop per camins de pobles i carrers de ciutats de tota Catalunya.

 

Et donarem suport en tot!

Et facilitarem els cartells, folletons i la tecnologia necessària perquè puguis dur a terme amb èxit aquesta acció. I si no tens espai fix en el qual poder guardar algunes bicicletes (12) pots crear esdeveniments puntuals cada vegada que vulguis el dia que tu triïs.

 

BENEFICIS PER A LA TEVA COMUNITAT

 

S'espera augmentar la quantitat de seguidors com a mínim a les teves xarxes socials o de la teva entitat i desitjable de manera presencial en els esdeveniments en general que feu durant l'any.

 

Major difusió per a les finalitats de la teva entitat.

 

Accés a la nostra plataforma de comerç electrònic a la que li anirem donant forma per a adaptar-se en tot moment a necessitats bàsiques i no tan bàsiques de la teva comunitat.

 

Augmentar les relacions en xarxa amb altres entitats i comerços que incentiven els serveis i la producció a Catalunya a petita i gran escala amb treballs justos i la recerca de capacitacions com a noves maneres de relacionar-nos.

 

Podràs ser més actiu/va a la teva comunitat formant part dels grups de discussió, accedir a espais compartits, donar suport al teu ajuntament, participar en concursos, regals i el que acordeu al vostre entorn.

 

La participació és i serà gratuïta sempre que et mantinguis actiu/va, podent cessar la teva inclusió en qualsevol moment quan el sol·licitis a amicsentrebicis@gmail.com

 

Quan decideixis formar part com a Punt d'entrega fix o puntual podràs crear-te un compte digital per a tu a la plataforma de comerç electrònic sostenible.

Actualment estem en Fase I des de l'inici el 12 de gener de 2023 fins a gener de 2024 amb la creació d'un Club d'ajuda mútua a la zona del Garraf allotjat a la plataforma informàtica Cyclos.

 

La secretària es troba a càrrec del destí de les bicicletes de l'associació a població general, fins i tot per a esdeveniments puntuals i préstacs per a voluntaris/col·laboradores que aporten valor a les accions per a la sostenibilitat per si voleu sol·licitar bicicletes.

 

El principal canal de comunicació entre usuaris actualment és una llista de distribució per WhatsApp amb avisos a convocatòries, ofertes publicades, promocions, obsequis i concursos que gestionen els diferents grups.

En aquest moment són 3:

 

La Roda femenina, bescanvi de roba/accessoris d'esports, servei de neteja de bicicletes, soport informàtic i captació de recursos econòmics entre d'altres;
 

Amicsentrebicis, donatius de bicicletes i la bossa d'accessoris/recanvis de bicicletes;


Compres conjuntes, compra en grup al Garraf de taronges, mel, formatges, melmelades…. Aquí es decideixen les compres entre diverses persones i el Club de Suport Mutu, allò que és de temporada o convé a diversos comprador@s, on el Club pot fer algunes comandes extres per a compensar als enderrerits que no s'hagin apuntat a temps.
 

Esperem molt amplis i enriquidors intercanvis de coneixements per a tots els seguidors/es. I si vols assabentar-te a cada moment abans que ningú de tot el relacionat per a afavorir la sostenibilitat del nostre petit espai del planeta a Catalunya uneix-te a fer voluntariat en EntreBicis gestionant els anuncis dels esdeveniments que es publiquen a  www.entrebicis.org

Aquí es pot visualitzar el mapa-Tour sostenible autoguiat amb el que tenim fins al moment obert al públic.

 

Per a presentar suggeriments, millores en l'optimització de recursos, idees o qualsevol dubte simplement podeu trucar en horari d'oficina, anar o escriure directament a CONTACTE.

bottom of page