top of page

Planeja el teu any acompanyada !!

Pren nota per a fer passejades a peu i, si vols, en bus o bicicleta, fins i tot tocant vora mar. Pots fer sortides tu sola amb una voluntària o en grup amb visitants que s'interessen per la cultura del nostre poble. Truca'ns!

Et donem un llistat de coses que pots fer a Vilanova i la Geltrú durant aquests mesos perquè al Garraf sempre tenim molt bon temps..​

Aquesta iniciativa de passejades gratuïtes va dirigida a TOTES les persones majors de 60 anys que, per motius puntuals, desitgin sol·licitar aquestes sortides quan no les puguin fer sols/es, també van dirigides als seus familiars més joves que necessiten un espai de distracció i acompanyament per elles i ells.

 

A tenir en compte: NO és una condició indispensable la manca de recursos econòmics per a sol·licitar gratuïtament l'acompanyament dels voluntaris del Club de Suport Mutu.

Segueix les nostres actualitzacions

al barri de Gràcia de Barcelona

  • Passejades per Gràcia

1. COMPRES SOSTENIBLES

269739711_4214970065276125_2390285207849278778_n.jpg

Només per posar un exemple de la ruta que podem fer al TOUR SOSTENIBLE  seria La Formatgeria El Chalet que sempre ens apropen a cosetes noves de proximitat i internacional per emportar-te a casa teva.

Et mostrarem al Mercat Central la iniciativa que s'impulsa des de l'ajuntament de VNG amb la creació del conjunt d'empreses amb un segell que certificaria el compromís d'aquestes en valors d'equitat, cohesió amb l'entorn, inclusió, bones condicions laborals i sostenibilitat.

Des de la nostra associació tot el nostre suport a aquestes i altres iniciatives locals que s'estan desenvolupant, a gran velocitat, a la comarca Garraf amb la influència de l'experiència del Penedès i les innovacions en coneixements de Barcelona.

2. PASSEIG PER BAIX A MAR

Tour passejades EntreBicis Vilanova i la Geltru.jpg

La façana marítima de Vilanova i la Geltrú comença a un extrem al barri de mar, popularment Baix a mar i a l'altre extrem el poblat ibèric d'Adarró al costat de la vila romana.

 

La Torre Blava, reconvertida per l'artista Josep Guinovar en un espai de reconeixement de la gent del mar, és on comença el nostre punt de partida, si volem fer-ho. Direcció cap a la ciutat pel Passeig del Carme ens trobarem xiringuitos, el monument a Francesc Macià i a partir d'aquí el sector mariner: la Casa del Mar, l'antic Pòsit de Pescadors que ara és el Centre Cívic de Mar, i Cal Mà de la Fassina que és una casa típica de pescadors amb porxo.

Arribem al moll de pescadors on descansen les barques. Més enllà L'Espai Far al Far de Sant Cristòfol amb l'antic Molí de Mar i més amunt l'ermita de Sant Cristòfol, fi del nostre recorregut.

3. CINECLUB SALA 1

film-gcd501d874_1280.png

Cineclub Sala 1 és una associació cultural dedicada a fer divulgació del cinema i a la vegada completar l'oferta cinematogràfica de Vilanova i la Geltrú.

Projeccions cada dimarts, a les 19:30 h (cinema en versió original subtitulada per 6 € la sessió)

La finalitat d'aquesta iniciativa és donar a conèixer aquest art mitjançant pel·lícules en versió original i independent:

 

- Organitza també cicles temàtics, xerrades i cinefòrums.

 

- Promou la creació i la cinematografia feta a Vilanova.

- Difon el videoart i el cinema experimental.

 

- Organitza activitats d'oci amb fonaments artístics i culturals

No és imprescindible ser soci.

4. HORTS ECOLÒGICS

WhatsApp Image 2022-01-04 at 11.25_edited.jpg

Una invitació un dia a passejar per on hi ha ara terres de cultiu ecològiques a prop de la Ronda Ibèrica de Vilanova i la Geltrú. Quelcom diferent sota els nostres peus! Podrem veure la terra conreada que donarà aliments orgànics de temporada en aquests horts ecològics.

 

En general els horts urbans ofereixen a moltes persones, sobretot a famílies joves, a més de verdures de producció responsable pel consum d'un mateix, un espai per a allunyar-se de la vida de la ciutat i relaxar-se.

Conrear un petit hort o cultivar a uns testos amb terra al balcó de casa nostre és una tasca que permet un veritable descans de les obligacions diàries i del món digital.

 

​Un altre dia, el dissabte, visitarem l'entorn del Mercat principal de Vilanova i la Geltrú, anirem als llocs on diversos agricultors/es que exposen la seva collita pròpia a la venda, una agricultura que fan de manera responsable. Intercanviarem els nostres coneixements sobre a on comprem cadascun els nostres aliments frescs que tant ens agraden a més de ser-hi sans.​

 

Tot això ens transmetrà l'experiència en el cultiu de la terra, en tots veurem la dedicació de preocupar-se i ocupar-se de donar vida, crear circuits de reciclatge, fer minvar l'embalatge i intentar que es mantingui equilibrada la salut.

 

Com anar organitzant el temps si volem dedicar-ho a cultivar els aliments que dona la terra?

Tots no disposem de la mateixa quantitat de temps per això, així que cadascun distribueix l'espai en funció del seu temps i les seves necessitats. Escollint camp o a la terrassa de la nostra casa.

 

Parlarem de la Jardineria urbana... Ens fa aquesta la vida tan saludable i feliç com la fan els horts urbans?

 

​Els joves i adults europeus estan avui dia interessats a participar dels horts urbans com a forma de tenir una dieta saludable i, a més a més, com a una manera de desconnectar de la ciutat.

 

Ens trobem en aquesta sortida als horts ecològics de Vilanova i la Geltrú perquè volem intercanviar informació entre persones comunes per a tenir hàbits d'alimentació més saludables.

 

T'hi esperem!​

bottom of page