top of page

Passeja acompanyada pel voluntariat!!!

Pren nota per a fer passejades pel teu compte o per apuntar-te als recorreguts a peu, en bus o en bicicleta per Vilanova i la Geltrú i el barri de Gràcia de Barcelona que fem els voluntaris. Pots fer sortides tu sola amb una voluntària o en grup amb visitants que també s'interessen pel nostre entorn. Truca'ns i t'informem.​

 

La iniciativa de realitzar passejades acompanyades és una activitat gratuïta que va dirigida a TOTES les persones majors de 60 anys que, per motius puntuals, desitgen tenir un acompanyament o perquè no poden fer-les soles. També van dirigides als seus familiars més joves que necessiten tenir espais de cures per ser persona cuidadora.​

 

A tenir en compte: No és una condició indispensable la manca de recursos econòmics per a sol·licitar gratuïtament l'acompanyament dels voluntaris del Club de Suport Mutu.​

Seguidament, et donem un llistat de coses que pots fer a Vilanova i la Geltrú gaudint de la ciutat d'una forma diferent.​​

Segueix les actualitzacions de totes les nostres activitats

  • Instagram

1. COMPRES SOSTENIBLES

269739711_4214970065276125_2390285207849278778_n.jpg

Entra al MAPA-TOUR AUTOGUIAT  que el trobarà ple d'interessants llocs públics, accions, esdeveniments i accés a productes i serveis sostenibles que tenen alguns comerços com és el cas de La Formatgeria El Chalet la qual ens apropa a la producció de formatges elaborats a Catalunya i d'àmbit internacional, principalment de França, per a gaudir un esmorzar, un dinar o un sopar de qualitat a casa.

​La ubicació de la formatgeria és al Mercat del Centre on l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú impulsa al conjunt d'empreses, moltes d'elles amb el segell de certificació pel compromís d'aquestes en valors d'equitat, cohesió amb l'entorn, inclusió, bones condicions laborals i sostenibilitat.


Els dissabtes, la trobada és ineludible i podràs visitar totes les parades que s'aixequen entorn del mercat principal on diversos agricultors/es del Garraf, del Penedès i de molts indrets de Catalunya exposen a la venda la seva collita pròpia provinent algunes d'una agricultura feta de forma responsable amb l'ús de químics.


Des de la nostra associació donem tot el nostre suport a aquestes i altres iniciatives locals que s'estan desenvolupant, a gran velocitat a la comarca Garraf. Gràcies a la influència de molts productors del Penedès i a les aportacions en coneixements de clústers específics de la ciutat de Barcelona les economies socials i solidàries tenen possibilitat de gestar-se al Garraf a una comarca cuidadora dels seus habitants i visitants.

2. PASSEIG PER BAIX A MAR

Tour passejades EntreBicis Vilanova i la Geltru.jpg


La façana marítima de Vilanova i la Geltrú comença a un extrem del barri de mar, popularment Baix a mar i a l'altre extrem es troba el poblat ibèric d'Adarró al costat de la vila romana.

Pel camí hi és la Torre Blava, reconvertida per l'artista Josep Guinovar en un espai de reconeixement de la Gent del mar. És aquí el principi de la ruta que proposem. Anant direcció cap a la ciutat pel Passeig del Carme ens trobarem els barets del mateix passeig, després el monument a Francesc Macià i a partir d'aquí el sector mariner: la Casa del Mar, l'antic Pòsit de Pescadors amb el Centre Cívic de Mar allà mateix, i Cal Mà de la Fassina que és una casa típica de pescadors amb porxo.

Arribem al moll de pescadors on descansen les barques i més enllà L'Espai Far ubicat al Far de Sant Cristòfol amb l'antic Molí de Mar al costat i més amunt l'ermita de Sant Cristòfol per a donar fi al nostre recorregut.

3. CINECLUB SALA 1

film-gcd501d874_1280.png

Cineclub Sala 1 és una associació cultural dedicada a fer divulgació del cinema i a la vegada completar l'oferta cinematogràfica de Vilanova i la Geltrú. Projecten cada dimarts, a les 19.30h al Teatre Principal en versió original subtitulada.

Els seus objectius són:

  • Difondre les arts audiovisuals a Vilanova i la Geltrú mitjançant pel·lícules en versió original i fora del circuit purament comercial.

  • Organitzar cicles temàtics, xerrades i cinefòrums.

  • Promoure la creació i la cinematografia feta a Vilanova.

  • Difondre el videoart i el cinema experimental.

  • Organitzar activitats d'oci amb fonaments artístics i culturals.

4. HORTS ECOLÒGICS

WhatsApp Image 2022-01-04 at 11.25_edited.jpg

Una invitació a passejar on ara hi ha unes terres de cultiu ecològiques municipals a Vilanova i la Geltrú. Quelcom diferent sota els nostres peus! Podrem veure la terra conreada pels veïns i veïnes per a produir aliments orgànics de temporada pel consum propi. La situació de sequera i restriccions del consum d'aigua ens convida també a fer una bona reflexió sobre aquest tema.

 

Els horts urbans sempre han oferit a moltes persones, sobretot a famílies joves, a més de verdures de producció responsable pel consum d'un mateix, un espai per a allunyar-se de la vida de la ciutat i relaxar-se, fins i tot fer trobades d'amics al lloc.

​Conrear un petit hort o simplement cultivar a uns testos amb terra al balcó de casa nostre és una tasca que ens permet un veritable descans de les obligacions diàries i del món digital.​ Un moment a l'hort ens transmetrà la importància de cultivar la terra.

Possiblement, coneixerem algun veí labrador preocupant-se i ocupant-se de donar vida, crear circuits de reciclatge, fer minvar l'embalatge i intentar que es mantingui equilibrada la salut.

 

Com organitzar el temps si volem dedicar-nos a cultivar els aliments que dona la terra? Tots no disposem de la mateixa quantitat de temps per això cadascun demana la quantitat d'espai segons del temps del qual es disposa i també tenint en compte les seves necessitats alimentàries.​

 

I la jardineria urbana?... Ens fa aquesta la vida tan saludable i feliç com la fan els horts urbans? ​​Els joves i adults europeus estan avui dia interessats a participar dels horts urbans com a forma de tenir una dieta saludable i també com a una manera de desconnectar de la ciutat.

Tenim molt aprendre encara de com poder reviure la vida vegetal i animal a les ciutats sense caure simplement amb la decoració d'espais verds amb res de por de tornar a tenir un entorn salvatge.

 

Un dia intercanviant coneixements entre persones comunes per a tenir hàbits d'alimentació i un entorn més saludables. T'hi esperem!​

bottom of page