top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Les 3R: Recuperar - Reutilitzar - Reciclar

Tipo de proyecto

Reportatge Ràdio Cubelles

Fecha

juny 2024

Ubicación

Cubelles

Avui a Ràdio Cubelles, ens submergim en iniciatives locals que promouen la transició ecològica digital i mediambiental, enfocant-nos en les accions de recuperar, reutilitzar i reciclar. Helen entrevista Jordi Pérez, mecànic de Ciclos Pérez Cubelles i col·laborador d'EntreBicis, i María, veïna de Cubelles, implicada en aquest projecte.

Recuperar

Jordi Pérez explica com va començar la seva col·laboració amb EntreBicis fa més d'un any, impulsat per la seva passió per les bicicletes. EntreBicis és una iniciativa que recupera bicicletes en desús de tota Catalunya. La primera acció és recollir aquestes bicicletes, evitant que es converteixin en residus innecessaris. Jordi destaca com tothom pot participar donant bicicletes que ja no utilitzen.

Reutilitzar

Un cop recuperades, aquestes bicicletes passen per un procés de reparació si és necessari. Jordi, com a mecànic, té un paper clau en posar a punt aquestes bicicletes perquè puguin ser reutilitzades. Les bicicletes condicionades es distribueixen a persones que les necessiten, fomentant la mobilitat sostenible. Aquesta acció no només dóna una segona vida a les bicicletes, sinó que també promou hàbits saludables i ecològics.

Reciclar

María participa en una nova activitat dins d'EntreBicis que s'enfoca en la recollida de mòbils i tablets vells. Explica com va començar a recollir aquests dispositius de familiars i amics, i la importància del reciclatge de components electrònics. Els dispositius recollits es porten a plantes de reciclatge, com les gestionades per l'Associació APROP GARRAF, on es desmantellen i es recuperen materials valuosos, reduint la necessitat de nous recursos naturals.

Com Participar

María descriu com qualsevol persona pot col·laborar en aquesta iniciativa. Només cal visitar la web entrebicis.org, on poden trobar informació per donar bicicletes, mòbils o tablets vells, o fins i tot per rebre una bicicleta condicionada. Contactant directament, es pot coordinar la recollida dels dispositius i bicicletes.

Agraïments per Jordi i María pel seu treball i dedicació, ressaltant com aquestes accions locals de recuperar, reutilitzar i reciclar poden tenir un impacte significatiu en la reducció de residus i en la promoció de la sostenibilitat. Convida a tots els oients a unir-se a aquestes iniciatives i contribuir a un futur més sostenible visitant la web entrebicis.org.

bottom of page