top of page

ds., 04 de març

|

Villanueva y Geltrú

El regreso de los olmos a nuestras plazas y a nuestro entorno (Europa)

"Imaginando la Anilla Verde de Vilanova i la Geltrú" Una anilla verde es un término que describe los terrenos naturales, no urbanizados y/o agrícolas que rodean los cascos urbanos, como es uno de los tantos ejemplos que existen en nuestro territorio ....... Continuar leyendo....

El regreso de los olmos a nuestras plazas y a nuestro entorno (Europa)
El regreso de los olmos a nuestras plazas y a nuestro entorno (Europa)

Detalls

04 de març del 2023, 19:00 – 30 de juny del 2024, 19:00

Villanueva y Geltrú, Villanueva y Geltrú, Barcelona, España

Sobre l'esdeveniment

"Imaginant l'Anella Verda de Vilanova i la Geltrú"

A l'imaginari que fem de l'anella verda de Vilanova i la Geltrú, el cinturó verd pot oferir nombrosos avantatges pels ciutadans:

Font d'aliments locals: Més conreus d'hortalisses en sòls orgànics que ja tenim als costats dels torrents i cria de bestiar en les terres menys productives del recorregut.

Ajudar al creixement urbà intel·ligent: Limitant el creixement urbà descontrolat i aprofitant l'espai a la ciutat.

Espais naturals per a l'esbarjo i la relaxació: Proporcionant àrees per a caminar, córrer i anar en bicicleta, ajudant a reduir l'estrès i a escapar-se de l'enrenou urbà.

Preservar la naturalesa: Els boscos d'oms que voregen el Torrent de la Piera actualment ja netegen l'aire i ho hem de conservar en espais nets, igual que els arbustos que filtren l'aigua quan baixa puntualment arrossegant amb força des de més amunt del torrent la riquesa orgànica cap a les planes a diversos trams tan necessàries per a evitar inundacions dels llocs adjacents, proporcionar un hàbitat propici per a la gran diversitat d'espècies d'aus i insectes que hi viuen aquí. Ara per ara molta d'aquesta riquesa s'endinsa a la mar quan podria quedar-se a terra per a donar més vida a les poques zones humides que queden a la pre-perifèria de la ciutat fent front així a les inclemències de la climatologia actual.

Barrera natural contra incendis: Sí, és ideal perquè reté molta humitat tota aquesta anella, la qual cosa ajuda a detenir l'avanç del foc i protegir sobretot la zona urbana més propera al Torrent de Sant Joan i Torrent de la Pastera.

El cinturó verd és essencial per a la sostenibilitat a llarg termini de Vilanova i la Geltrú.

Moltes persones ja hem començat a explorar el terreny a través de passejades a peu o en bicicleta, allà a on es pot arribar, i fins ara està sent una experiència única per a gaudir de la naturalesa imaginant un estil de vida més saludable per a les persones de tota la ciutat plena de vida. On hi ha naturalesa hi ha vida! @amicsentrebicis

"Imaginant l'Anella Verda de Vilanova" és una iniciativa impulsada per diversos grups que formen part de la Plataforma pel clima del Garraf.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page